Na ez aztán tényleg a legegyszerűbb recept kategória. A krémhez már nem kell más, mint néhány szelet piritós és már kész is a könnyű és mégis tartalmas reggeli (vagy vacsora, ha úgy tetszik).
Hozzávalók
1 érett avokádó
4 szál szardella és kk az olajából is
2 ek majonéz
fél citrom leve
só, bors
1 ek mustár
fél fej vöröshagyma
1 tk foghagymakrém
Főzőcske
Az avokádót először is meghámozom, majd kiveszem a magját és villával kicsit összetöröm (mármint az avokádó húsát, nem a magját). Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és a szardella csíkokat, majd nekiesem a botmixerrel. Nem kell teljesen egyneműnek lennie, de azért öltsön massza állagot. Ezt követően jöhetnek az állagot tovább javító tényezők: a majonéz, a mustár, a foghagymakrém, a citromlé, a szardella olaja. Kis kutyulás, majd kóstolás, a sózás, borsozás pedig csak ezt követően történik meg, hiszen a szardella és a foghagyma krém is sós volt. Végül még egy kutyulás, és már lehet is fogyasztani.
Tipp
Az avokádó, ha levegőt kap sötétedni kezd (ettől nem megy tönkre, csak nem lesz túl gusztusos), és ezen nem sokat segít a citromlé sem, amit a krémhez adunk. Ezért javasolt rövid időn belül elfogyasztani, de legalábbis zárható edényben a hűtőben tárolni.
Egyszerűen pirítósra kenve is lehet fogyasztani, de lehet kísérője hamburgernek, vagy sült húsnak is.
Citrom helyett használhatunk lime-ot is, és aki szereti a csípőset, az kedve szerint gazdagíthatja chili paprikával is (javallott a zöld színű kiszerelést használni).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése