Ez az a rendkívül gyorsan és könnyen elkészíthető sörkorcsolya, amivel száz százalékra garantált a siker. Azt ugyan nem tudom garantálni, hogy olyan gyorsan elkészül, mint ahogy elfogy, de várható sikerhez képest mindenképpen nagyon jó az időarány :). Teljesen analfabéták is nyugodtan próbálkozhatnak. Bármikor neki lehet állni, akár hétköznap este is, hamarabb megvan, mint a vacsora.
Hozzávalók
1 csomag fagyasztott leveles tészta
400 g szeletelt bacon
1 tojás
só
15 dkg reszelt sajt
Sütőcske
Felhasználás előtt természetesen a leveles tésztát fel kell olvasztani. Eztán egyszerűen kinyújtom egészen vékonyra (1-2 mm). Mivel leveles a tészta sütés közben úgyis meg fog emelkedni nyugodtan lehet ilyen vékony. A kinyújtott tésztát úgy szeletelem fel, hogy egy arasznyi hosszú és egy baconnyi széles csíkokat kapjak. A szeletelt szalonnát is felaprítom, a csíkoknak éppen fele olyan hosszúaknak kell lenniük, mint a tészta csíkoknak. És ekkor jön a varázslat: minden csík tészta egyik felére rárakok egy csík szalonnát, majd a másik felét ráhajtom és egyetlen csavarást ejtek a közepén (csak egy fél csavart kell ejteni, nem egészet).
Ha kész az összes masni, akkor sütőpapírral kibundázott tepsibe pakolom őket. Eztán megkenem a kis drágaságokat a felvert tojással és egészen enyhén meghintem sóval. Erre azért van szükség, mert a leveles tészta önmagában sótlan, és azt szeretném, ha a masnik azért annyira sósak lennének, hogy a sör rendesen csússzon rajtuk :P. De nem szabad túlzásba esni, mert a szalonna is sós, és azért a sajt is dob rajta egy kicsit.
Na szóval, ha megvan a tojás és a só akkor az egész megkoronázásaként jöhet a reszelt sajt az összes cuci tetejére.
Végül mehet a tepsi a 165 fokra előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt kész. A meleg hatására a tészta szépen felemelkedik, a sajt megolvad, a szalonnából pedig éppen annyi zsír sül ki, amitől isteni finom és szaftosak lesznek a falatok.
Tipp
A leveles tészta szoba hőmérsékleten kb. egy óra alatt teljesen felolvad. Ha viszont tudjuk előre, hogy szükségünk lesz rá, akkor már előző este kivehetjük a fagyasztóból, és tegyük a hűtőszekrénybe, másnap estére tökéletesen kiolvad.
Erre a sütire előre is lehet be lehet tárazni, szóval lényegében bármikor készíthető. A leveles tészta és a bacon kényelmesen eláll a fagyasztóban, egy darab sajtot és egy tojást pedig mindig lehet otthon találni, nem igaz?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése