2011. június 5., vasárnap

Epres joghurt-álom



Amikor már ilyen meleg van, mint mostanság az ember lánya nem nagyon vágyik sütögetni a konyhában, könnyű és lágy édességre éhezik. Pofátlanság lenne ezt az összeállítás receptnek nevezni, de azért jó tipp lehet, hogy hogyan kényeztessük magunkat (vagy mást :)).



Hozzávalók (egy kehelyhez)
4-5 szem eper (mérettől függően)
1 pohár citromos joghurt
2 kocka epres csoki

Főzőcske
Az epret legelőször is kicsumázom és megzuhanyoztatom (azaz lemosdatom). Ez után kisebb kockákra darabolom őket. A két kocka csoki is aprítom, de egészen apróra, mint amekkorára a pörkölt alá a hagymát szoktuk. 
Összeállítás következik: a kehely aljára szórom az eper egyharmadát, erre jön a joghurt fele, majd a csoki fele. Ezután ismét eper, joghurt, csoki, végül a tetejére az eper utolsó harmada. Ennyi. Csodálatos.

Tipp
Sima joghurttal is készíthetjük, amit ha nem találunk elég édesnek (vagy az eper nem eléggé édes hozzá), akkor kis porcukorral vagy mézzel a szájunk ízére szabhatjuk.
Más idényben más gyümölccsel is elkészíthető természetesen, mint pl. a málna, a ribizli, a sárga- vagy az őszibarack.
Ha épp diétázunk a csokit el is hagyhatjuk, úgy is remek, bár a csoki nyilvánvalóan egy magasabb szintre emeli az élvezetet. Természetesen kipróbálhatjuk más ízesítésű, vagy sima (tej- vagy ét-) csokival is.
Ha akarjuk tovább fokozhatjuk az élményt tejszínhabbal és egy kis apróra vágott mentával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése