És az elmaradhatatlan desszert
Szóval legyen valami fincsi desszert is. Először palacsintára gondoltam, de nem volt kedvem a tűzhely mellett ácsongózni egy órán keresztül, úgyhogy inkább goffrit sütőttem. A tésztája csak egy gondolattal nehezebb mint a palacsintájé, viszont ha kész a goffri sütő elintézi helyettem a piszkos munkát.
Hozzávalók
2 tojás
2 csomag vaniliás cukor
20 dkg porcukor
2,5 dl tej
csipet só
1 mokkáskanál sütőpor
30 dkg finomliszt
15 dkg olvaszott vaj vagy margarin
Sütőcske
A tojásokat tálba ütöm, hozzá teszem a kétféle cukrot és a tejet majd habverővel csomómentesre keverem (ezen sokat tud segíteni, ha a porcukrot szitálva teszem a tálba). Majd jöhet a sütőporral elkevert liszt (a csomómentességhez itt is segít a szitálás), végül az olvasztott vaj (legegyszerűbb a mikróba bedobni pár percre alacsony fokozatra). Az egészet összekeverem majd hütőbe teszem pihenni (a főétel közben elkészülhet). Ha már hullára pihente magát előveszem és a goffrisütőben megsütöm. A sütő méretétől függően 6-8 db lesz belőle.
Tipp
Mivel a tésztában van sütőpor, ezért sütés közben a goffri megkel. Ezért csak óvatosan, ne pakoljuk púposra a tésztával a sütőt!
Lehet hozzá mindenféle pudingokat és sodókat csinálni, de egy könnyű és gyors vacsorához tökéletesen finom mogyorókrémmel vagy a nagymama házi lekvárjával is. Én ez utóbbira szavazok ezúttal.
Ha teszünk egy icipici olajat a tésztába, akkor nem kell a sütőformát kiolajozni. Kivéve persze, ha a sütőforma teflon bevonatos, mert akkor egyébként sem kell :)
1 óra alatt kész az isteni két fogásos vacsora. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése