2011. október 23., vasárnap

Baconos sült halumi





Igazi ínyencség következik most, amit hangzása ellenére rendkívül egyszerű elkészíteni. Egy hétköznap estét is pillanatok alatt különlegessé varázsolhatunk vele.





Hozzávalók
200 g halumi sajt
6 szelet bacon szalonna
6 levél friss bazsalikom
1 fej lilahagyma
2 paradicsom
2 tv paprika
+ 6 fogpiszkáló


Főzőcske
A sajt tömböt 6 egyforma vastagságú szeletre vágom. A szalonna szeleteket egy nagy vágódeszkára terítem. Minden csík egyik végére egy-egy szeret sajt kerül, arra egy bazsalikomlevél, majd egy karika lilahagyma. Zárásként a szalonna másik végét ráhajtom, majd a fogpiszkálóval megtűzöm. Figyelem, ez fontos mozzanat! A fogpiszkálót ne merőlegesen, hanem sréhen döfjük a csomagokba, különben nem fogunk boldogulni velük a serpenyőben.
Egy teflonos serpenyőt melegre hevítek, de semmilyen zsiradékot nem teszek bele. Akkor már meleg, akkor belerakom a kis batyukat. Közepes lángon kábé öt-hat perc kell neki oldalanként, félidőben egy lapát segítségéve fordítom.
A paradicsomot és paprikát kedvem szerint aprítom, csak sózom, majd még forrón tálalom a remekművet. Lehet flancolni vele, és nem kötelező elárulni, hogy milyen röhejesen egyszerű volt :).

Tipp
A halumi sajt klasszikusan grillezésre való, mivel úgy lehet pirítani hogy nem folyik szerte-szana. Célszerű egy egész tömbben vásárolni, így kedvünk szerinti vastagságokat vághatunk belőle.
A bazsalikomhoz nem kell méreg drágán hozzájutni a szupermarketből, egy kis gondoskodással ugyanis az ablakpárkányban is burjánzva elterem. Ha pedig jön a jóidő ki lehet tenni az erkélyre, teraszra, kertbe, úgy fog hajtani, mint a bolondgomba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése